Det blev att vi låg kvar i Falsterbo-kanalen en dag innan vi fortsatte, tog det lungt och provianterade lite. Tidigt på lördag morgon vid broöppningen kl 7:00 satte vi kurs mot Simrishamn. Vädret var bra med sol, svag vind på fm så vi fick motorisera men efter några timmar kom vinden och vi fick en fin slör på 6-8 m/s. Framåt kvällen avtagande vind och vindskifte så det blev till att kryssa upp mot Simrishamn. Efter att sovit ut är rutten nu satt på Öland och Borgholm en distans på ca 118 nm. Vi har fortsatt tur med väder och vind och får åter en fin slör med god fart över Hanöbukten. Avtagande vind framåt natten upp i Kalmar sund.

Vi har nu legat still i Borgholm i tre dagar. Hyrt en bil och kört runt och utforskat ön. Hade tänkt idag, torsdag att gå vidare mot Västervik innan vi går över till Gotland. Men pga ett lågtryck som kommit in från Tyskland med framförallt rikligt med regn har vi därför legat kvar ett dygn till innan vi går.

På tisdagen körde vi söderut från Borgholm ned mot Ölands södra udde och fyren Långe Jan.

På onsdagen körde vi norr över mot Ölands norra udde och fyren Långe Erik.

I morgon fredag gäller det att komma iväg tidigt för att gå mot Västervik innan nästa kraftiga lågtryck kommer in från Tyskland med kraftigt regn och kulingvindar över 20 m/s ute på Östersjön, men dom vindarna skall vi lyckligtvis slippa.