I år blir sommarens segling uppdelad på flera etapper. Från början var planeringen att seglingen skulle gå till Holland, Amsterdam. Men det kom lite andra saker i mellan, som det ibland kan bli men som gjorde att planen fick ändras. Men det är ju så livet är, så det gäller att vara flexibel.  Så det får bli ett annat år, kanske nästa år istället.

Så i år blir rutten lite kortare och mot Danmark istället. Söndagen den 7:e kunde vi äntligen kasta loss efter att årets båtförberedelser dragit ut på tiden. Första etappen blev satt till Varberg, seglingen var bra med fin vind och sol men sommarvärmen lyste med sin frånvaro så det var fullt sjöställ på. Dagen efter gick seglatsen vidare ned mot Falsterbokanalen. Vi startade i frisk vind men efter att vi passerat Kullens fyr avtog vinden och vi fick motorisera sista biten genom Öresund ned mot Falsterbo. I Falsterbokanalen blev vi liggande i tre dagar och lät semesterkänslan infinna sig. Tog cyklarna och gjorde en utflykt ut på Falsterbonäset och Skanör.

På fredagen släppte vi förtöjningarna och gick igenom Falsterbokanalen med kursen söderut mot Danmark och Klintholm Hamn på Møn. Sydväst om Klintholm passerar man Møns Klint. Där bokskogen tar slut tar de vita kalkstensklipporna vid som stupar 140 m rakt ner i havet avskiljt av en smal svart strandremsa. Stranden består av flintasten, därav den svarta färgen. I solsken färgas havet smaragdgrönt och bildar en stark kontrast mot det vita klipporna. Klintholm var en trevlig hamn med bra service och ”danskt gemyt”.